Az FBE teljeskörű szolgáltatást nyújthat a vállalati stratégiához kapcsolódóan. Az Ön igényei alapján támogathatjuk Önt a következő elemek létrehozásában a vállalatban:
• A cég vagy az egész csoport jövőképe
• A vállalat küldetése (vagy a csoport minden vállalatának)
• A csoport értékei
• Az egész csoport, vállalat vagy az ön társaságának speciális területeire vonatkozó irányelvek bevetése és stratégiai tervezése 
• Az egész csoport vag egyes vállalatok kritikus sikertényezői
• A hosszú távú célok és az áttörési események meghatározása
• KPI-k bevetése és kezelése
• Fejlesztési prioritások és projektek a következő évre

strategic plan

Jövőkép
Általános nyilatkozat arról, hogy mit akar elérni a vállalat vagy a csoport a középtávú 5-10 éves jövőben. Kétféle módon lehet víziót készíteni a vállalat és alkalmazottak érettsége alapján. Külömbség van a belső jövőkép és az ügyfelekt külső jövőképe között is. 

Küldetés
Küldetésnek nevezik a módszert, amellyel a vállalat el akarja érni a jövőképetIt. Ez általában a jövőkép kiterjesztése, amely a legfontosabb paraméterekre öszpontosít.


Értékek
Az értékek általánosan csoportszinten vanna bevezetve. Több módszer van, hogyan lehet meghatározni az értékeket, de ha a vállalatnak van valamilyen története, akkor ne felejtkezzen el róla, és vonja  be a munkatársait a meghatározási folyamatba is.

Irányelvek bevetése vagy hoshin kanri
Ez segíti a jövőkép és a küldetés minőségi megállapításainak megvalósítható célokká történő átalakítását. Számos allépés létezik, kezdve a kritikus sikertényezők meghatározásával, folytatva a hosszú távú célokkal vagy áttörési eseményekkel e kritikus sikertényezők számára. Ezt követően létre kell hozni a KPI-k szerkezetét, és az összes KPI-t fel kell bontani (mindaddig, amíg el nem érik az operációs szintet). Miután ez megtörtént, az utolsó lépés a fejlesztési prioritások mérhető célokké történő átalakítása minden egyes fejlesztési tevékenységnél.

Milyen előnyei vannak a stratégiai menedzsmentnek és a tervezésnek?
Meg kell határoznia az Ön ellátási láncának teljes árát?
Tervezi a folyamatok automatizáltságának növelését?
Szükség van egy új üzleti modell bevezetésére vagy az új piacokra való bejutásra?
Létezik valamilyen jelentős változás a termékportfóliójában?
Tervben van világszerte bevezetni egy termelési rendszert?
... ezek a helyzetek, és sok más, sok zavart okoznak az alkalmazottakban. A változáskezelés működik, de nem, ha nincs megfelelő stratégiája. Valójában a vállalkozásnak mindig rendelkeznie kell stratégiai menedzsmenttel, különben az alkalmazottak nem lesznek meggyőződve arról, hogy hová vezet az egész vállalat. Mihent bemutatja a megfelelő stratégiai tervezést az alkalmazottaknak, megértik, hogyan tudnak saját maguk hozzájárulni a vállalat sikeréhez. És ez a fő előnye, mert amint az alkalmazottak megértik a stratégiát, az egész vállalat képes elérni a legmagasabb, stratégiai célokat és a jövőképet.

%MCEPASTEBIN%